Υλικά συνταγής
400 γρ. [2 κεσεδάκια] στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα [1/2 κουτί]
1 βανίλια
5-6 κ. σ. ψιλοκομμένα καρύδια
5 κ. σ. μέλι
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα [1/2 κουτί]
1 βανίλια
5-6 κ. σ. ψιλοκομμένα καρύδια
5 κ. σ. μέλι
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή [σαντιγί].
- Προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ με καπάκι και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, να σκληρύνει λίγο. Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε πάλι μέχρι να αφρατέψει.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μία φορά ακόμη βάζουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Ξαναβάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για να παγώσει καλά. Το σερβίρουμε με extra μέλι και καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου