Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΓΛΥΚΟ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ... γιατί τίποτα δεν πάει χαμένο...



 Υλικά για τη βάση

80γρ μπισκότα πτι-μπερ
50γρ φυστίκια αιγίνης ανάλατα
20γρ αμύγδαλα άσπρα ξεφλουδισμένα
50γρ βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Για τη γέμιση

150γρ χαλβάς βανίλιας
60γρ ζάχαρη
100ml γάλα
50γρ βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
250ml κρέμα γάλακτος
60γρ αλεσμένα αμύγδαλα

Διακόσμηση

Ψιλοκομμένα φιστίκια αιγίνης

Ακόμα χρειαζόμαστε

Ένα ταψάκι 20x25 επενδεδυμένο με λαδόκολλα



Εκτέλεση για τη βάση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε στο multi τα αμύγδαλα και τα φιστίκια. Λίωνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε το μέλι. Ανακατέβουμε με τα τριμμένα μπισκότα και στρώνουμε τον πάτο του ταψιού με το μείγμα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά μεχρι να πάρει ελαφρά χρώμα.



 Για τη γέμιση

Βάζουμε τη ζάχαρη και το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει.


Τοποθετούμε τον χαλβά σε πιάτο και τον θρυμματίζουμε, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χαλβά και ανακατεύουμε καλά βάζοντας το μέλι και τη βανίλια.
Αφήνουμε να κρυώσει.





Σερβίρισμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και την στρώνουμε πάνω από την κρέμα χαλβά. Την τοποθετούμε πάνωστη βάση και διακοσμούμε με ψιλοκομμένα φιστίκια αιγίνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου