Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 3 φλυτζ. αλεύρι
- 1 φλυτζ. ταχίνι
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ½ φλυτζ. χλιαρό νερό
Για την γέμιση:
- ½ φλυτζ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- ½ φλυτζ. σταφίδα ξανθή
- ½ φλυτζ. αμυγδαλόψιχα
- ½ φλυτζ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 2 κ.σ. μέλι
- Λίγο ανθόνερο
- 1 ½ φλυτζ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
1. Κοσκινίζεις το αλεύρι, το ανακατεύεις με το μπέικιν και το ρίχνεις μαζί με το ταχίνι σε ένα λεκανάκι. Ανακατεύεις καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
2. Ανοίγεις με τα χέρια σου μία «τρύπα» στο κέντρο του μείγματος και ρίχνεις το μέλι αραιωμένο στο νερό. Ζυμώνεις καλά να γίνει σφιχτή ζύμη και την ανοίγεις σε φύλλο, πάχους μισού πόντου.
3. Αναμειγνύεις την καρυδόψιχα, το μέλι, τις σταφίδες, τη μαρμελάδα και την αμυγδαλόψιχα σε μπολ.
4. Κόβεις τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια. Βάζεις 1 κ.σ. γέμιση πάνω σε κάθε κομμάτι καλύπτοντας το μισό. Το διπλώνεις στη μέση σαν να δηημιουργείς ένα μισοφέγγαρο.
5. Ψήνεις σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα ραντίζεις με ανθόνερο και πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου