Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμο παγωτό ινδοκάρυδο με μέλι και υποβρύχιο!!!



ΥΛΙΚΑ για 1 λίτρο
1 κουτί γάλα καρύδας (400 ml)
2 κουτιά σαντιγύ καρύδας (ή μια φυτική σαντιγύ 500ml αν δεν είμαστε απόλυτοι με τη νηστεία)
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. "υποβρύχιο" με γεύση βανίλια 
3 κ.σ. βότκα (ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο)
Ξύσμα ή σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά)

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε σε μπολ, ειδικό για φούρνο μικροκυμμάτων, το μέλι και το "υποβρύχιο". Βάζουμε το μπολ, στο φούρνο μικροκυμμάτων για 1 λεπτό και γίνονται παχύρρευστα.
Χτυπάμε το γάλα καρύδας για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη σαντιγύ, το μέλι, το υποβρύχιο και τη βότκα.
Χτυπάμε για άλλα 5-6 λεπτά.
Το μίγμα αφρίζει και είναι η στιγμή που, αν θέλουμε, ρίχνουμε και την κουβερτούρα.
Βάζουμε το μίγμα σε μπολ μεταλλικό και βάζουμε για 1 ώρα στη συντήρηση του ψυγείου.
Μετά, βγάζουμε το μίγμα από τη συντήρηση και το βάζουμε στην κατάψυξη για άλλη 1/2 ώρα.
Βγάζουμε το μίγμα και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να αποφύγουμε να κάνει κρυσταλλάκια.
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και μετά από μισή ώρα επαναλαμβάνουμε το χτύπημα.
Η διαδικασία αυτή καλό είναι να γίνει για 6 φορές και μετά να μείνει το παγωτό στην κατάψυξη για να παγώσει.
Εάν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή τότε μπορούμε να αποφύγουμε τη διαδικασία των πολλών "χτυπημάτων".
Πριν σερβίρουμε αφήνουμε για 5 λεπτά το παγωτό εκτός ψυγείου.
Το συγκεκριμένο παγωτό δεν λιώνει ιδιαίτερα γρήγορα αλλά είναι πεντανόστιμο και έχει καλή υφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου