Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας και το κόβετε κάθετα σε λωρίδες. Παίρνετε την κάθε λωρίδα και με ένα πινελάκι βουτηγμένο σε νερό, περνάτε κάθε ένα από αυτά ώστε να κολλήσουν όταν τα ρολάρετε. Φτιάχνετε ένα ρολό μικρό και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες λωρίδες. Όταν έχετε έτοιμα τα ρολά, αρχίζετε να τηγανίζετε σε λάδι που έχετε ζεστάνει αρκετά. Χρειάζεται κάθε ρολό να ξανθίνει αρκετά, όχι όμως να καεί, γι' αυτό προσοχή. Βάζετε τα τηγανισμένα ρολάκια σε απορροφητικό χαρτί για να μην έχουν πολλά λάδια. Στο μεταξύ δημιουργείτε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν έχετε έτοιμα όλα τα ρολάκια, ρίχνετε λίγα λίγα μέσα στο σιρόπι και τα αφήνετε να ποτίσουν. Τα βγάζετε σε μία πιατέλα γαρνίρετε με μέλι (όσο θέλετε) και τα σερβίρετε για να τα απολαύσουν όλα τα μέλη της οικογένειάς σας.
Κυριακή 15 Μαρτίου 2015
Νηστίσιμα κουρκουμπίνια
Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας και το κόβετε κάθετα σε λωρίδες. Παίρνετε την κάθε λωρίδα και με ένα πινελάκι βουτηγμένο σε νερό, περνάτε κάθε ένα από αυτά ώστε να κολλήσουν όταν τα ρολάρετε. Φτιάχνετε ένα ρολό μικρό και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες λωρίδες. Όταν έχετε έτοιμα τα ρολά, αρχίζετε να τηγανίζετε σε λάδι που έχετε ζεστάνει αρκετά. Χρειάζεται κάθε ρολό να ξανθίνει αρκετά, όχι όμως να καεί, γι' αυτό προσοχή. Βάζετε τα τηγανισμένα ρολάκια σε απορροφητικό χαρτί για να μην έχουν πολλά λάδια. Στο μεταξύ δημιουργείτε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν έχετε έτοιμα όλα τα ρολάκια, ρίχνετε λίγα λίγα μέσα στο σιρόπι και τα αφήνετε να ποτίσουν. Τα βγάζετε σε μία πιατέλα γαρνίρετε με μέλι (όσο θέλετε) και τα σερβίρετε για να τα απολαύσουν όλα τα μέλη της οικογένειάς σας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου