Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Χταπόδι Κρασάτο με Μέλι


 Μια πολύ νόστιμη και πολύ αρωματική συνταγή. Το χταποδι κρασατο με μελι θα μαγέψει πραγματικά όποιον το δοκιμάσει. Θα ενθουσιαστείς με τη γλυκιά του γεύση και το υπέροχο θαλασσινό άρωμα που δίνει το χταπόδι.



Υλικά
  • 2 κιλά χταπόδι ζεματισμένο σε νερό και κομμένο σε κομμάτια
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml κονιάκ
  • 120 ml μαυροδάφνη
  • 100 ml ξύδι μπαλσάμικο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι


Διαδικασία

Βήμα 1

Σωτάρεις το σκόρδο και το χταπόδι σε ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα.

Βήμα 2

Προσθέτεις το μπαχάρι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Φλαμπάρεις με το κονιάκ και σβήνεις με το κρασί για να το κάνεις κρασάτο.

Βήμα 4

Προσθέτεις το μπαλσάμικο και το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 5

Προσθέτεις την ντομάτα και τη δάφνη και αφήνεις για άλλα 30 λεπτά.

Βήμα 6

Τέλος προσθέτεις το μέλι και κατεβάζεις από τη φωτιά.

Βήμα 7

Αφήνεις λίγο το φαγητό να σταθεί.

Βήμα 8

Συγχαρητήρια το χταποδι κρασατο με μελι είναι έτοιμο. Καλή όρεξη.

Tips

  • Συνδυάζεται υπέροχα με κοφτό μακαρονάκι ή ρύζι, καθώς και με μια πράσινη φρέσκια δροσερή σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου