Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Κουλουράκια νηστίσιμα με πορτοκάλι, μέλι και ταχίνι!





Υλικά
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
3/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψυχα
1 φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι αλέυρη ολικής
1 φλιτζάνι αλέυρη για όλες τις χρήσεις
1κ.γλ. σόδα
1κ.γλ. μπέκιν
1/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
σουσάμι και αμυγδαλόψυχα για πασπάλισμα



Εκτέλεση

 Σε ένα μπολ χτυπάμε το ταχίνι, το λάδι, το μέλι, το πορτοκάλι, το κρασί, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη σόδα.



Προσθέτουμε και τα στερεά υλικά με το μπέκιν.




Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και της κυλάμε στο σουσάμι με την αμυγδαλόψυχα, δίνουμε στρογγυλό σχήμα και βάζουμε ένα αμύγδαλο στο κέντρο, τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.




Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα 20-25 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων.
Όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά και μυρωδάτα!!!





Υλικά:
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο
3/4  φλιτζανιού ζάχαρη μαύρη
2 κ.σ. μέλι
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρίσεις
1 κ.γλ μπέκιν
1 κ.γλ. σόδα
1/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σουσάμι και αμυγδαλόψιχα για πασπάλισμα


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα χειρός το ταχίνι, το λάδι, το μέλι, το πορτοκάλι, το κρασί, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη σόδα.


Προσθέτουμε και τα στερεά υλικά με το μπέκιν.


Παίρνουμε  κουταλιές από τη ζύμη και τις κυλάμε στο σουσάμι με την αμυγδαλόψιχα, δίνουμε στρόγγυλο σχήμα και βάζουμε ένα αμύγδαλο στο κέντρο, τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.


Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα 20-25 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων!



Όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά και μυρωδάτα!!!! - See more at: http://zzcook.blogspot.com.tr/2013/04/blog-post_11.html#sthash.cD3HSksP.dpuf
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο
3/4  φλιτζανιού ζάχαρη μαύρη
2 κ.σ. μέλι
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρίσεις
1 κ.γλ μπέκιν
1 κ.γλ. σόδα
1/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σουσάμι και αμυγδαλόψιχα για πασπάλισμα - See more at: http://zzcook.blogspot.com.tr/2013/04/blog-post_11.html#sthash.cD3HSksP.dpuf
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο
3/4  φλιτζανιού ζάχαρη μαύρη
2 κ.σ. μέλι
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρίσεις
1 κ.γλ μπέκιν
1 κ.γλ. σόδα
1/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σουσάμι και αμυγδαλόψιχα για πασπάλισμα - See more at: http://zzcook.blogspot.com.tr/2013/04/blog-post_11.html#sthash.cD3HSksP.dpuf
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο
3/4  φλιτζανιού ζάχαρη μαύρη
2 κ.σ. μέλι
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρίσεις
1 κ.γλ μπέκιν
1 κ.γλ. σόδα
1/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σουσάμι και αμυγδαλόψιχα για πασπάλισμα - See more at: http://zzcook.blogspot.com.tr/2013/04/blog-post_11.html#sthash.cD3HSksP.dpuf
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο
3/4  φλιτζανιού ζάχαρη μαύρη
2 κ.σ. μέλι
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρίσεις
1 κ.γλ μπέκιν
1 κ.γλ. σόδα
1/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σουσάμι και αμυγδαλόψιχα για πασπάλισμα - See more at: http://zzcook.blogspot.com.tr/2013/04/blog-post_11.html#sthash.cD3HSksP.dpuf
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο
3/4  φλιτζανιού ζάχαρη μαύρη
2 κ.σ. μέλι
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρίσεις
1 κ.γλ μπέκιν
1 κ.γλ. σόδα
1/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σουσάμι και αμυγδαλόψιχα για πασπάλισμα - See more at: http://zzcook.blogspot.com.tr/2013/04/blog-post_11.html#sthash.cD3HSksP.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου