Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πασχαλινό Τσουρέκι με Μέλι



Υλικά
500 γρ. αλεύρι σκληρό Robin Hood
180 γρ. μέλι
150 γρ. νερό
1 1/2 κ. σούπας ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο 
ξύσμα πορτοκαλιού
15 γρ. μαγιά
1 κ.τ.γ. μαχλέπι
1 κ.τ.γ. κακουλέ
1 κ.τ.γ μαστίχα
2 βανίλιες
2 αυγά


 Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το νερό με την μαγιά μαζί με δυο κουταλιές αλεύρι, το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο από επάνω και το αφήνουμε να φουσκώσει. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το μέλι τα 100 γρ. βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κακουλέ το μαχλέπι, τις βανίλιες και την μαστίχα μέχρι που να λιώσει το βούτυρο χωρίς να καεί. Στην συνέχεια, το βγάζουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε μαζί με τα αυγά στον κάδο του μίξερ χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα για είκοσι λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε 50 γρ. κρύο βούτυρο ενώ το μίξερ μας συνεχίζει να ανακατεύει τα υλικά. Μόλις απορροφηθεί και το βούτυρο, βγάζουμε από το μίξερ την ζύμη μας και την αφήνουμε να κρυώσει έχοντας την σκεπασμένη με μια πετσέτα για 1-2 ώρες.
Πλάθουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε να σταθούν και να ξαναφουσκώσουν για 30 λεπτά με 1 ώρα. Τα αλείφουμε με λίγο ασπράδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου