Τι χρειαζόμαστε:
-
2/3 κούπας ελαιόλαδο (5 κ.σ + 1 κ.γ)
-
1½ κούπα σιμιγδάλι
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1/2 κούπα μέλι
-
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
-
3 κούπες νερό
-
1 ξυλαράκι κανέλας
-
1 βανίλια
-
7 καρφάκια γαριφάλο
-
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
-
Σταφίδες
-
Ασπρισμένα αμύγδαλα
Πώς το κάνουμε:
-
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
-
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι, το χυμό, το ξυλαράκι
κανέλας, τα καρφάκια του γαρίφαλου, το ξύσμα πορτοκαλιού και την
βανίλια.
-
Όταν δέσει δέσει το σιρόπι αφαιρούμε το ξυλαράκι κανέλας και τα καρφάκια
του γαρίφαλου και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
-
Τέλος, ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα μέχρι να κρυώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρουμε σκέτο, με κανέλα, με σιρόπι σοκολάτας ή γλυκό του κουταλιού (το γλυκό του κουταλιού του ταιριάζει πολύ).
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου