Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Χαλβάς με μέλι, αμύγδαλα και σταφίδες

 

 

 Τι χρειαζόμαστε:

  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο (5 κ.σ + 1 κ.γ)
  • 1½ κούπα σιμιγδάλι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κούπες νερό
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 βανίλια
  • 7 καρφάκια γαριφάλο
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • Σταφίδες
  • Ασπρισμένα αμύγδαλα

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι, το χυμό, το ξυλαράκι κανέλας, τα καρφάκια του γαρίφαλου, το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια.
  3. Όταν δέσει δέσει το σιρόπι αφαιρούμε το ξυλαράκι κανέλας και τα καρφάκια του γαρίφαλου και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
  4. Τέλος, ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα μέχρι να κρυώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε σκέτο, με κανέλα, με σιρόπι σοκολάτας ή γλυκό του κουταλιού (το γλυκό του κουταλιού του ταιριάζει πολύ).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου