Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Καραμελωμένα καρότα με μουστάρδα & μέλι

 

 

Υλικά συνταγής


  • 700 γραμμ. καρότα καθαρισμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι Kalamata Papadimitriou
  • 1 κ.γλ. μέλι

Εκτέλεση


1. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια.
2. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 C στις αντιστάσεις. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ταψάκι στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι κι αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄.
3. Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στα καρότα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20΄, έως ότου μαλακώσουν. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και στύβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου