Υλικά συνταγής
- 700 γραμμ. καρότα καθαρισμένα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. Μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι Kalamata Papadimitriou
- 1 κ.γλ. μέλι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια.
2. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 C στις
αντιστάσεις. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ταψάκι στο φούρνο
για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τα καρότα, το
δεντρολίβανο ή το θυμάρι κι αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε,
καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄.
3. Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό
πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στα καρότα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο
και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20΄, έως ότου μαλακώσουν. Τέλος
προσθέτουμε το ξύσμα και στύβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου